Extra panenský olivový olej: Jak vybrat ten nejkvalitnější?
Olivových olejů je nabízena celá řada, proto může být složité se v tak široké nabídce zorientovat. Existuje však několik základních tipů, které vám pomohou poznat kvalitní produkt. Olivový olej je skvělý například v kombinaci s pochutinami, jako například olivy zelené gordal 720 g plněné.
Označení extra panenský olivový olej
Slovní spojení extra panenský olivový olej označuje, jakým způsobem byl tento olivový olej vyroben - je lisován zastudena. Jeho kyselost nesmí překročit 0,8 %, u panenských olivových olejů to jsou pak maximálně 2 %. Čím nižší je tato hodnota, tím je olej lepší. Jenže existují také oleje bez tohoto přívlastku, jejichž kvalita je o něco nižší, jelikož prochází rafinací. Kvalitní extra panenské oleje navíc bývají prodávány v tmavých skleněných lahvích, aby nedošlo ke změně vlastností oleje vlivem světla. Je však třeba počítat s tím, že dobrý olivový olej nepořídíte za nízkou cenu.
Extra panenský olivový olej Arbequina 0,75l Olis De Catalunya
Pokud hledáte opravdu špičkový olivový olej, který pokrmům dodá skvělou chuť, extra panenský olivový olej Arbequina 0,75l Olis De Catalunya by mohl být právě tím, co hledáte. Díky tomu, že je kombinací dvou složek - odrůd Empeltre a Arbequina, je jeho chuť plná a vyvážená. Snoubí se v něm lehce nahořklá chuť spolu se špetkou pikantnosti. Jeho kyselost navíc nepřesahuje 0,3 %.
Extra panenský olivový olej Arbequina premium 0,5L - Bargalló
Tento olivový olej je skvělou možností pro všechny, kteří ocení kvalitu. V chuti se snoubí ovocné tóny zelených jablek v kombinaci s lehce nahořklými mandlemi. Díky tomu je extra panenský olivový olej Arbequina premium 0,5L - Bargalló tak oblíbený. Navíc i jeho kyselost, která se pohybuje pod 0,1 % ukazuje, že se jedná o opravdu kvalitní olivový olej. Pokud patříte mezi milovníky oliv, vyzkoušejte také olivy karamelizované 300 g plněné - jsou opravdovou lahůdkou.
Olivový olej je nedílnou součástí mnoha pokrmů, ať už ve studené, či teplé kuchyni. Proto by neměl chybět ani vám. Při výběru proto buďte pozorní, kvalitní olivový olej totiž chuťově vylepší každé jídlo.